"Vad" Karácsony!

2010-12-19

sponsored links

Összeállt, a kép!
Tudom, hogy vannak Karácsonykor szokásos, mondhatnám elmaradhatatlan étkek, melyek nélkül sokak szerint, nem Karácsony, a Karácsony. Nálunk, mióta és a fõzés tudatomra ébredtem, kialakult egy hagyomány. A szokásos, minden évben kötelezõen az asztalra kerülõ ételek mellett, a Szenteste egy speciális direkt, erre az alkalomra összeállított menüvel kezdõdik. Ez volt már angol, olasz, francia és egyéb nemzetek karácsonyi ételeibõl összeállított ételsor.
Idén bevadulunk.
A fõszereplõk, az erdõk mezõk világából érkeznek az asztalra.
Elõételnek egy fácánhúsból készített pástétom kerül, pirítóssal, bodza lekvárral.
Leves, szintén fácánból lesz, megbolondítva egy kevés tárkonnyal.
A fõétel igazi nagyvad: vaddisznó cserépedényben sütve, csicsókapürével és sült céklával.
A desszertként pedig egy áfonyás, mascarponetorta kerül az asztalra.
A receptek késõbb, a képekkel együtt kerülnek fel a blogra.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Aglio-e-olio/...

sponsored links

Keres?s